Miki i Mini u gostima

Dobar dan!
Danas imamo posebnu poslasticu za sve obožavatelje Miki i Mini Maus. Bili su tako dobri da izdvoje vrijeme za naša pitanja i da nas počaste jednim intervjuom. Miki I Mini uveseljavaju djecu već 90 godina, tačnije 18.11.2018. im je bilo punih 90 godina. Od toga njihova popularnost je imala uspone i padove, ipak je 90 godina dug period. 1978.g. Miki je bio prvi lik iz crtanih koji je dobio svoju zvijezdu na Holywoodskom Walk of Fame, dok je Mini svoju dobila tek prošle godine. Mini je također proglašena kao nezvanična Disney princeza. Ako kažemo da su Miki i Mini postali neizbježni na dječijim rođendanima nećemo pretjerati. Evo šta su oni imali da kažu o svemu:

PartyTimeBH: Poznati ste kao Miki i Mini, jesu li to vaša prava imena, ili ste ih, kao i druge poznate ličnosti iz Holywooda, promjenili?

Miki: Ja sam zapravo Mortimer! Znam neobično ime. Ali kad sam saznao da je ime Mininog bivšeg dečka Mortimer, tražio sam da mi promjene ime. Producenti su predložili Miki što mi je u potpunosti odgovaralo. Mislim da mi doista stoji, zar ne?
Mini: Moje puno ime je Minerva, ali pošto nije bilo zgodno izgovarati dugo ime, skratili smo ga na Mini. Meni se sviđa više Mini, a vama?

PartyTimeBH: Kako je to kad ste toliko poznati, da vas svi prepoznaju, nose majice, kape, torbe sa vašim likom?

Miki: Da, prepoznaju nas na svakom koraku, često viđamo odjeću, pa u zadnje vrijeme, čak i obuću i čarape sa našim likovima. Nekad nam je to smetalo, ali smo vremenom shvatili da ljudi to rade jer smatraju da smo slatki i simpatični, tako da nam ne smeta više, naučili smo se nositi sa slavom. Jedino nam je nekad nezgodno kad imamo neki cilj, zadatak, zabavu, a svi obožavatelji nas zaustavljaju kako bi se slikali sa nama, pa nešto što bi nam inače trebalo 5min da prođemo, nekada nam treba 30min, dok se organizatori malo unervoze.

PartyTimeBH: Kako izgleda jedan vaš tipičan dan?

Miki: Svaki dan je drugačiji, ali se uglavnom sastoje od: učenja novih plesova, isprobavanja novih kostima, istraživanja, stvaranja i učenja novih igara. A onda su tu i performansi i izvedbe predstava, posjete djeci itd. Uvijek smo u pokretu i nikad nije dosadno.

PartyTimeBH: Imate li dizajnera? Ko vam kreira odjeću?

Mini: Imamo nekoliko dizajnera, mi osobno nemamo puno mogućnosti odlučivanja u kreiranju naših kostima, ali moram priznati da se još nije desilo da smo bili nezadovoljni. Svaki kostim je za određenu priliku i u skladu sa prilikom. Meni je najvažnije da mogu birati svoje mašne, mašne su moj šlag na torti.

PartyTimeBH: Koji je najteži dio vašeg posla?

Miki: Najteži dio posla je kad nas se djeca boje. Mi smo tu da ih razveselimo, ali ih, na kraju, rasplačemo jer nas ili nisu očekivali ili smo im preveliki, ili su jednostavno malo povučeniji pa im je naša pojava previše.

PartyTimeBH: Koji je omiljeni dio vašeg posla?

Mini: Radili smo bezbroj rođendana i proslava gdje su djeca bila tako sretna da nas vide, da su nas stalno grlili, držali za ruke, plesali sa nama i nisu nam dali da idemo kući. Kada imamo takvu jednu zabavu, onda je sav napor vrijedan toga. Naša uloga je da uveseljavamo djecu i da im rasplamsavamo maštu, kada se to desi, naša svrha je ispunjena.

PartyTimeBH: Ko su vam najbolji prijatelji?

Miki: Najbolji prijatelji su nam Patak i Goofy, kao i Horace i šef O'Hara. Trudimo se da se družimo sa njima barem jednom sedmično. Nekada radi posla ne stignemo, ali onda svakako to nadoknadimo drugom prilikom.

PartyTimeBH: Imate li kućne ljubimce?

Mini: Da, Pluto, naš najdraži pas i najbolji prijatelj! On je tako nespretan ponekad, ali uvijek sposoban da se snađe, skoro u svakoj situaciji. Njegov njuh je bez premca, kako Miki uvijek kaže, Pluto može sve da nađe! Na žalost, slaže se baš najbolje sa mojom macom Figaro. Figaro i Pluto se često bore za našu pažnju i ljubav! Smiješno, a mi ih volimo jednako!

PartyTimeBH: Šta biste željeli poručiti djeci i roditeljima?

Miki: Nikad nemojte prestati sanjati, maštati i stvarati! Možete uspjeti u svemu što zamislite, samo nemojte odustajati! Ništa nije nemoguće!

Mini: Roditelji, dozvolite svojoj djeci da sanjaju, maštaju, stvaraju, samo tako ćete imati sretnu djecu kojoj će biti lako voljeti i pomagati drugima. A i poneka mašna na glavici djevojčica će ih dodatno razveseliti.