Kako je Vanja postao klaun

Jednom davno u šarenoj kući u bezimenoj ulici na kraju grada živjeli su klaun i njegova mnogobrojna porodica. Uvijek je bilo veselo u njihovoj kući punoj smjeha i veselja. Muzika se mogla čuti nadaleko, ali nikad nije uznemirivala susjede. Tata klaun je bio klaun doma ali i na poslu, koji je zahtijevao njegovo potpuno veselje, radost i predanost smjehu.

Jednog dana su im došli prijatelji klaunovi u posjet. Dok su pili limunadu duginih boja i razmjenjivali smiješne priče i svoja iskustva, izvadili su neke čudne duguljaste balone. Ovo su bili neobični raznobojni baloni. Tata klaun ih je dobro pogledao, pokušao da ih napuše, ali nije uspjevao. Sav je bio crven u licu dok se trudio da ih napuše. Prijatelji klaunovi su se gromoglasno smijali i ohrabrivali tatu klauna da pokuša opet i opet. Na kraju su mu pokazali još čudniju spravu i nazvali je pumpom, pokazali mu kako se taj duguljasti balon napuše i veže. U tom trenutku je sve počelo! Počele su da im se roje razne ideje: 'Kako bi bilo da napravimo psa od ovog žutog balona?' 'A šta mislite o crvenoj maci?' Jedan za drugim su ih pumpali, vezali i pravili nove balonske prijatelje i mezimce. Uskoro je pod bio prekriven crvenim psićima, žutim macama, raznobojnim cvjetićima, zekama, tigrovima i žirafama. Djeca su se veselo igrala balonima i cičala od sreće. Tata klaun je završio tu večer sa jednim ogromnim prelijepim sjajnim srcem od balona za mamu klaun.

Jutro je donijelo mnogo sunca, ptičjeg cvrkuta, ali i novih ideja. Baloni su postali nova strast tate klauna! Balon Manija je zvanično počela! Balonske dekoracije, sati i sati učenja novih tvistova i poteza, nove kreacije, dizajni i izazovi, balonske konferencije, instrukcije, videa, časovi sa najnovijim balnskim ludorijama, kao i najnoviji način da uveseli djecu sa balonima.

Putovao je po raznima zemljama nasmijavajući svoju publiku svojim simpatičnim umjetničkim kreacijama, u Danskoj su pljeskali po završetku svakog balona, u Švicarskoj pokušavali da nađu neki lik koji neće znati napraviti, u Poljskoj je bio šlag na torti sa balonima, u Sloveniji i Hrvatskoj su Japanski turisti snimali cijeli proces pravljenja balona, radujući se kao mala djeca kad bi dobili zlatnog psića ili majmuna, dok su Nijemci najradije tražili crvena srca sa grlicama.

Balonske kreacije su rasle, kao gljive poslije kiše, tako se i naš tata klaun okušao u pravljenju balonskih haljina i velikih izložbenih komada poput dinosaura u stvarnoj veličini.

Njihovi prijatelji mimičari, žongleri, izvođači, pa i drugi klauni su se često družili s tatom klaunom i rado dijelili savjete i svoje znanje. Tata klaun naučio je žonglirati, neke mađioničarske trikove i mnogo novih likova od balona. Sve je to znanje redovno koristio da donese drugima veselje, svugdje gdje je išao.

Nakon još mnogo sajmova, evenata, promocija, otvorenja i drugih gdje je ljude rado uveseljavao, jer sad su svi rado prisustvovali procesu pravljenju balona, ne samo djeca, tata klaun i njegova velika, vesela obitelj su došli u BiH. Tata klaun je i dalje pravio balone, uveseljavao djecu i odrasle i putovao diljem BiH. Naučio je i da napuše balone bez pumpe! Kad ga sretnete sljedeći put pitajte ga kako!

Kao što to sve vesele priče kažu na kraju 'Ostalo je povijest!'

 

Svidjeće vam se još neki od naših postova...