Još smo tu za vas!

Gdje nam je čičkava teta što crta? Radi li još? Šta nam je sa Vanjom klaunom? A mađioničar?
Superheroji, Miki, Mini, Frozen ekipa, jesu li i oni tu?
Počela sam ovaj blog post već 5 puta, toliko toga se izdešavalo, toliko toga vam imamo za reći, podijeliti, ali...
Nikako da sklopim riječi i da vam sve napišem. Kako mudre glave to vole da kažu, kad ne znaš gdje početi počni ispočetka. E, pa, idemo, na početak.



Da, tako je počelo, otkazivanjima. Nismo se nadali da će ovako dugo biti sve otkazano.
Nakon nekoliko dana prisilnog odmora, gledanja TV i puno puno kuhanja, počele su ideje da nam se roje.

Sandra već dugo i prije ove corone i zatvaranja, razmišlja da dodamo u ponudu online zabave za djecu koja se iznenada razbole i ne mogu proslaviti svoj rođendan sa drugarima, ili su daleko pa nisu u mogućnosti da proslave zajedno ili...
No, uvijek je bila prepreka da smo mi ljudi koji volimo sve lično ili osobno da slavimo. Kakvo je to slavlje a online?


Počeli smo s online mađioničarskim predstavama, na veliko zadovoljstvo djece, a, moramo priznati, i roditelja. Dobili su osjećaj, da nas ništa ne može spriječiti da se veselimo i slavimo, pa makar to bilo i virtuelno.



Kako sve "otkazano" nije jenjavalo, a mi samo kuhali, kuhali i debljali se, tako nam je pala ideja na pamet da napravimo kuharicu za djecu. Jednu za djecu koja ne znaju čitati, sa simbolima i slikama koje mogu slijediti. Dok je druga već za malo ozbiljnije "kuhare" školskog uzrasta.



Moram vam priznati da su prijatelji naših sinova bili ključni za ovu ideju. Jednog dana su pitali dečke kako se topi čokolada. Bili su uzeli bakin tanjir iz seta posebnih tanjira, stavili čokoladu na njega i direktno na vatru. Ne trebam vam pričati da su spržili tanjir zajedno sa čokoladom koju su željeli istopiti. Nakon toga su odlučili zatražili pomoć i ideje, savjete kako. Bolje ikad nego nikad!
Naravno, prirodno je i, samo po sebi dolazi, ako imamo kuharice u prodaji da imamo i kanal na našim društvenim medijima sa redovnim receptima, savjetima itd. Pa smo se zabavljali snimanjima videa Nedjeljni doručak sa PartyTimeBH. Prijatelji naših sinova su ga pratili, nadam se ponešto i naučili. 

Valjda kako smo svi bili u nadi da će nam ljeto donijeti bolje vrijeme, lakše mjere i da ćemo konačno vidjeti leđa ovome svemu, neki su se javili da rezerviraju rođendane. Nada zadnja umire! Kako se približavao rođendan ništa se nije mijenjalo po pitanju stanja i situacije. Da djevojčica ne bude potpuno razočarana, tata nas je zamolio ako bismo mogli pozvati Miki i Mini da joj pošalju pozdrav i zažele sretan rođendan. Wow! Nova ideja! Vrijeme je za kreativnost! Tako je nastao Rođendanski pozdrav od Miki i Mini.



Zašto ne bismo napravili istu ponudu i za superjunake? A Frozen ekipa? Pa Djeda Mraz? Tako smo nastavili kreirati novu online ponudu i pretvarati nove ideje u stvarnost. Tako da sada imate na raspolaganju online pozdrave Miki i Mini, pozdrave superjunaka, Frozen ekipe, pa i Djeda Mraza, kad mu dođe vrijeme, svi su tu i svi su spremni da vas obraduju snimljenim ili zoom pozivom i pozdravom za vama važne trenutke. 



I baš kako sam završavala ovaj blog neko nas je kontaktirao u želji da čestita rođendan sestri koja je u izolaciji, željela joj je poslati buket cvijeća od balona dostavljenim sa rođendanskom pjesmom. Koja odlična ideja! Tako da smo uvrstili u našu ponudu balonske dekoracije, kao i rođendanske pozdrave, pjesme i želje za brzim ozdravljenjem sa našim superjunacima, maskotama i kostimiranim likovima po želji! 
Kako ćemo dalje? 
Za sad ovako online, ili sa dostavom lijepoih želja u obliku balona, a do tada još smo tu za vas!



 

Svidjeće vam se još neki od naših postova...