Čičkava teta koja slika djeci po licu

Ako ste bili na dječijim rođendanima sigurno ste imali priliku upoznati Sandru, kako je djeca od milja zovu "čičkava teta koja slika djeci po licu”, a vjerovatno zna i ona vas, sigurni budite da zna vaše dijete.

"Djeca su najiskrenija publika, njihova jednostavnost, razmišljanja i zaključci o nama i svijetu su me oduvijek oduševljavali i često nasmijavali. Jako volim s njima raditi!"

Dok se mama sprema sa tortom i svijećicama, Sandra često zabavi djecu oslikavanjem lica, igrama i pričama. Ima nevjerovatnu sposobnost da umiri djecu i izazove autoritet kod njih. Često mame komentiraju: "Nikad nisam vidjela da moje dijete tako mirno sjedi i sluša, da mi je Sandrin čarobni dar..."

Svako lice se pretvori u remek djelo, usklađeno sa bojom okica, haljinica i košuljica. Ako je fotograf prisutan, to mu je omiljena poslastica.

Ako ste je vidjeli da radi u Sarajevu, nemojte se zbuniti ako je sretnete i u Mostaru, Tuzli, Zenici, Banja luci... Prepoznaju je svugdje gdje ide, jednom prilikom čak i u jednom selu iza Viteza, teta je uzviknula: "Hej, poznajem te, ti si ona teta koja crta djeci po licu!"

Sandru ne drži jedno mjesto, radi diljem BiH, a rado i u drugim državama (Hrvatska, Danska, Poljska, Slovenija,...). Kada radi u manjim mjestima BiH djeca joj dolaze i po nekoliko puta u toku dana sa komentarima: "Ovo je najbolja zabava ikada!" I “Možete li ostati još koji dan?" "Uvijek sam želio/la biti ..."

Ako imate priliku da je gledate dok radi primjetit ćete lakoću s kojom stvara, koja dolazi samo od potpune ljubavi poslu i posvećenosti djetetovoj želji. Često njena ublika roditelja koji čekaju na red i pomno promatraju kako radi komentiraju na brzini kojom kreira tigrove, lavove, leptiriće ili, po našem amaterskom mišljenju, neke potpuno drugačije i zahtjevne maske.

Sandra je igrom prilika prije 16tak godina dobila paket boja i tako je njena priča počela, prvo malo eksperimentiranje, onda ozbiljniji treninzi, časovi, seminari, potpuno obrazovanje od najboljih u svijetu oslikavanja lica. Sandra je sada dio udruženja Face and Body Artists, u toku je sa svim inovacijama, trendovima i novitetima. Koristi samo najbolje boje, kreirane na bazi pčelinjeg voska koje nisu štetne i lako se skidaju. Također koristi samo kistove, spužvice i šljokice namjenjene baš za dječija lica, jer: "Samo najnježnije i najbolje za dječija osjetljiva lica, ništa drugo nije dovoljno dobro!", kako Sandra voli da kaže.

Oslikavanje lica je definitivno nešto što Sandra jako voli i to se vidi u svakom njenom radu i nastupu, ali ona ima i puno drugih interesa, od dječije psihologije, do obrazovanja, stvaranja novih biznisa. Napisala je i sama izdala knjigu https://www.amazon.com/gp/product/B00JK25WGG/ref=dbs_a_def_rwt_bibl_vppi_i0 , koju je trenutno dala na prevođenje na naše jezike. Napravila je kurseve/tečajeve sa puno savjeta za lakše roditeljstvo iz sopstvenog iskustva https://sandrasacademy.thinkific.com/

https://www.udemy.com/solutions-for-temper-tantrums/

u čemu se jasno može vidjeti njena ljubav i posvećenost djeci i njihovom najboljem mogućem odrastanju.

Nedavno je bila gost emisije Mamine dileme, https://www.youtube.com/watch?v=VAlMo6snC4g

Kao što je to jedna mama rekla: "Hvala Vam na svemu! Vjerujte, to su nam ubjedljivo najljepši rođendani. Predivni ste, zaista! Sigurna sam da se čujemo opet."

 

Svidjeće vam se još neki od naših postova...